FEUGA organiza o webinario de presentación do proxecto piloto BIOPROINSECT

A xornada celebrarase de maneira online o vindeiro martes 21 de xuño, ás 10h, e a asistencia é de balde, previa inscrición.

Aprobado no 2021 cun presuposto de máis de 180.000 euros, BIOPROINSECT é un proxecto piloto de ámbito galego cuxo obxectivo é a obtención de novos produtos de alto valor engadido a partir do bioprocesamento do verme da fariña (T. Molitor).

O verme da fariña foi valorado positivamente pola EFSA (Autoridade Europea de Seguridade Alimentaria, polas súas siglas en inglés) como novo alimento, o que marca o punto de inicio dunha revolución no sector alimentario. Cun contido do 50% en proteínas e un mínimo impacto medioambiental na súa produción, o sector está apostando polos insectos para facer fronte á demanda de alimentos de alto valor engadido. Sen embargo, a proteína dos insectos está unida á quitina, un compoñente estrutural que limita a súa dixestibilidade.

Co desenvolvemento dun innovador e altamente eficiente proceso enzimático, BIOPROINSECT busca separar a quitina do insecto, de tal forma que se obteñan, por separado, proteínas de alto valor nutricional, derivados da quitina e ácidos graxos.

Nesta xornada, representantes das empresas participantes (Galinsect, o grupo BiotecnIA da Universidade de Vigo e FEUGA), explicarán en detalle como se está a desenvolver este novidoso proceso enzimático e a viabilidade e potencial da iniciativa. Unha iniciativa pioneira que busca situar a Galicia na vangarda da innovación no sector agroalimentario.

BIOPROINSECT está financiado pola convocatoria de axudas para o apoio de proxectos piloto, desenvolvemento de novos produtos, prácticas, procesos e tecnoloxías no ámbito agroforestal, cofinanciadas nun 75% polo Fondo Europeo Agrícola de Desenvolvemento Rural (FEADER), no marco do Programa de Desenvolvemento Rural (PDR) de Galicia 2014-2020. Presuposto total: 181.468,56€; subvención total: 145.174,85€.

A Consellería de Medio Rural é o órgano da Administración galega ao que lle corresponde propoñer e executar as directrices xerais no ámbito rural e engloba as competencias en materia de agricultura, gandería, desenvolvemento rural e ordenación comarcal, estruturas rurais, industrias agroalimentarias e forestais, montes e prevención e defensa dos incendios forestais.

Noticias relacionadas

Xa dispoñibles os webinars dos proxectos ALGATERRA, BIOPROINSECT e GREENCASTANEA, organizados pola FEUGA

FEUGA coordina a segunda charla con axentes do sector do proxecto MICOALGA-FEED

FEUGA organiza o webinario de presentación do proxecto piloto BIOPROINSECT